Youngtimer vanaf november

Volkswagen Golf Mk5 2003 - 2008

De Volkswagen Golf is een tijdloze klassieker die in 1974 geïntroduceerd werd. Oorspronkelijk was de Golf bedoeld als opvolger van de legendarische Volkswagen Kever.

De vijfde generatie van de Golf, de Golf Mk5, kwam in 2003 op de markt en was heel een stuk moderner dan zijn voorganger. Evenals de vierde generatie was de Golf Mk5 een schoot in de roos van de Duitse autofabrikant. De vijfde generatie van de Golf was verkrijgbaar als drie- of vijfdeurs hatchback, als stationwagon en zelfs als ‘multi-purpose vehicle’. Voor deze nieuwe generatie voerde VW meerdere ingrijpende veranderingen door. Zo was het model een maatje groter dan zijn voorganger en waren ook de ophanging en het chassis aangepast. Qua motoren en transmissie had men genoeg keuze. Zo kon men kiezen uit talloze diesel- en benzine krachtbronnen en meerdere handgeschakelde of automatische schakelbakken.

Volkswagen staakte de productie van de Golf Mk5 in 2009. Dat betekent dat het merendeel van de Golf’s uit deze generatie inmiddels als youngtimer te boek staan. Dit in combinatie met het ingetogen en tijdloze design, de meer dan goede rijeigenschappen, de goede bouwkwaliteit en dito afwerking en het enorme occasionaanbod maken de Golf Mk5 een van de meest populaire youngtimers op de Nederlandse markt.

Specificaties

Carrosserie:Hatchback, Stationwagen, Overig
Uitvoeringen:92
Nieuwprijs (vanaf):18995,-
Transmissie:Handgeschakeld, Automaat
Verbruik: 1 op 10,6 - 1 op 18,5
Vermogen: 75 pk - 170 pk
0-100: 8.2 sec - 14.7 sec
Clinders: 4 - 4
Energielabel: F - G
Wegenbelasting:41 - € 147