Youngtimer vanaf november

Renault Megane Phase 2 2002 - 2008

De Renault Mégane is een compacte familie-auto. De Mégane werd in 1995 geïntroduceerd als opvolger van de Renault 19. Net zoals veel modellen uit deze klassen was en is de Renault Mégane leverbaar in meerdere carrosserievormen. Dit geldt ook voor de in 2002 op de markt gebrachte tweede generatie van de Renault, intern de Renault Mégane Phase 2 genaamd.

De tweede generatie van de Megane is enigszins een vreemde eet in de bijt. Dit vanwege zijn afwijkende maar ook heel karakteristieke vormgeving vergeleken met de voorgaande en nakomende generaties. Evenals de andere generaties was de tweede generatie van de Mégane verkrijgbaar in diverse carrosserievormen. Zo was de auto te verkrijgen als 4-deurs sedan, 3- of 5-deurs hatchback, 5-deurs stationwagon en zelfs als 2-deurs cabriolet.

Meer en meer Megáne’s uit deze generatie zijn youngtimer. Wel zijn er een paar zaken waar je op moet letten. De Megáne staat weliswaar bekend als veilig, betaalbaar en comfortabel, maar op gebied van betrouwbaarheid, bouwkwaliteit en afwerking scoort de auto minder dan vergelijkbare modellen van andere merken. Daarom is het van groot belang dat je kritisch bent op de onderhoudshistorie.

Specificaties

Carrosserie:Hatchback, Sedan, Coupé, Stationwagen
Uitvoeringen:421
Nieuwprijs (vanaf):19895,-
Transmissie:Handgeschakeld, Automaat
Verbruik: 1 op 11 - 1 op 18,5
Vermogen: 98 pk - 225 pk
0-100: 6.5 sec - 12.5 sec
Clinders: 4 - 4
Energielabel: F - G
Wegenbelasting:41 - € 161