Ford Focus Wagon I 1999 - 2005

De Ford Focus is de opvolger van de bekende, populaire Ford Escort en is sinds zijn introductie uitgegroeid tot een van de belangrijkste modellen van de Amerikaanse autofabrikant. De introductie van de eerste generatie van de Focus vond al in 1999 plaats. Na de standaard Focus hatchback bracht Ford ook een stationwagen variant op de markt, de Ford Focus Wagon genaamd.

Net zoals voor de hatchback, bestond het motoraanbod voor de Focus Wagon uitsluitend uit viercilinder benzine- en dieselmotoren. Daarnaast hadden kopers keuze uit diverse handgeschakelde en automatische schakelbakken. Verder staat de Focus Wagon bekend als een betrouwbare, ruime en veelzijdige familie-auto met een hoge prijs/kwaliteitsverhouding. In 2001 kreeg de gehele Focus-serie een facelift, waarmee vooral het exterieur onder handen werd genomen.  

Tegenwoordig is het occasionaanbod van de Focus Wagon groot. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de modellen uit deze generatie onder de youngtimer-regeling vallen. Dit maakt de Focus Wagon een alom geliefde youngtimer. Heb je een Ford Focus Wagon op het oog? Let goed op de onderhoudsgeschiedenis en technische staat van het voertuig!

Specificaties

Carrosserie:Stationwagen
Uitvoeringen:44
Nieuwprijs (vanaf):16561,-
Transmissie:Handgeschakeld, Automaat
Verbruik: 1 op 11,4 - 1 op 18,2
Vermogen: 75 pk - 115 pk
0-100: 11 sec - 14.6 sec
Clinders: 4 - 4
Energielabel: G - G
Wegenbelasting:48 - € 134