Audi TT Coupé Mk2 2006 - 2014

De Audi TT Coupé is een tweedeurs coupé die redelijk ‘exotisch’ was voor het Duitse merk Audi. De Duitse autofabrikant introduceerde de eerste generatie van de TT Coupé in 1998. Na acht succesvolle jaren verving Audi deze generatie door de tweede generatie van de sportieve coupé.

De nieuwe generatie van de Audi TT bracht diverse vernieuwingen met zich mee. Zo gaf Audi de hele TT-serie, dus zowel de Coupé alsmede de nieuwe generatie TT Roadster een moderner uiterlijk. Er kwamen toen ook nieuwe motoropties bij. Als basis voor de TT Coupé gebruikte Audi het vertrouwde Volkswagen A5-platform. Daarbij werden ook de ophanging, versnellingsbakken en het interieur vernieuwd.

De TT Coupé was leverbaar in uiteenlopende uitvoeringen. Denk hierbij aan de TT Coupé Quatro met vierwielaandrijving, de TT 2.0 TDI Quatro met een ‘Turbocharged Direct Injection’-krachtbron en de TT S-lijn met een opgewaardeerd exterieur.

Tegenwoordig vallen steeds meer Audi TT Coupés uit deze generatie onder de youngtimer-regeling. Hierdoor zijn ze niet alleen betrouwbaar, modern en sportief, maar ook nog eens fiscaal voordelig.

Specificaties

Carrosserie:Coupé
Uitvoeringen:57
Nieuwprijs (vanaf):44590,-
Transmissie:Handgeschakeld, Automaat
Verbruik: 1 op 9,3 - 1 op 16,7
Vermogen: 160 pk - 360 pk
0-100: 4.1 sec - 7.2 sec
Clinders: 4 - 6
Energielabel: E - G
Wegenbelasting:48 - € 161