Audi TT Coupé Mk1 1998 - 2006

De Audi TT Coupé is een sportieve tweedeurs coupé van Duitse makelij. De eerste Audi TT Coupé rolde in 1998 van de band en was direct een succes. Het jaar hierop introduceerde Audi een cabriolet variant van deze compacte sportwagen, de Audi TT Roadster. De eerste generatie van de TT Coupé werd in 2006 opgevolgd door de nieuwe tweede generatie.

Deze Audi kenmerkt zich door zijn sportieve, moderne uiterlijk en zijn sportieve rijgedrag. Net zoals de Roadster-variant was de Coupé leverbaar met uiteenlopende motoropties. Zo kon men kiezen uit een viercilinder 1.8-turbomotor of een krachtig V6-motorblok. Ook de vierwielaandrijving van Audi, Quattro genaamd, is beschikbaar op de Audi TT Coupé.

Tegenwoordig is de eerste generatie van de Audi TT Coupé nog steeds erg in trek onder liefhebbers. Het is immers een sportieve, modern ogende coupé die ook nog eens onder de youngtimer-regeling valt. Maar let op: het sportieve karakter van de TT maakt dat er iets té sportief mee wordt gereden. Het kan daarom geen kwaad om kritisch te zijn op de staat van onderhoud van de Audi occasion.

Specificaties

Carrosserie:Sedan
Uitvoeringen:17
Nieuwprijs (vanaf):37790,-
Transmissie:Handgeschakeld, Automaat
Verbruik: 1 op 9 - 1 op 15,9
Vermogen: 150 pk - 250 pk
0-100: 6.2 sec - 8.6 sec
Clinders: 4 - 6
Energielabel: G - G
Wegenbelasting:56 - € 71