Alfa Romeo Brera 2006 - 2011

De Alfa Romeo Brera is een luxe, moderne en sportieve tweedeurs coupé. De Brera werd in 2005 geïntroduceerd als opvolger van de Alfa GTV. Vergeleken met de GTV was de Brera een flinke stap vooruit. Daar waar de GTV op veel vlakken redelijk ouderwets was, was de Brera écht een moderne auto. Dit zie je ook terug in het feit dat de Brera vandaag de dag nog steeds modern, eigentijds en luxe voelt. Een begerenswaardige youngtimer dus.

Wat maakt de Brera zo geliefd? Natuurlijk speelt het typisch ‘Alfa Romeo’-exterieur een grote rol. De Brera heeft een modern, luxe uiterlijk dat overduidelijk geïnspireerd is op de Alfa Romeo Spider en stiekem een beetje op de Porsche 924/944 serie lijkt. Verder is het rijgedrag van de Romeo sportief en comfortabel. De Alfa Romeo Brera is te verkrijgen in vijf uitvoeringen, waarvan twee diesel-uitvoeringen en de overige benzine.

Ben je in de markt voor een sportieve, moderne tweedeurs coupé youngtimer van Alfa Romeo, dan is de Brera absoluut een te overwegen keuze. Het is dan ook geen verrassing dat de Brera erg populair is als youngtimer.  

Specificaties

Carrosserie:Coupé
Uitvoeringen:22
Nieuwprijs (vanaf):42370,-
Transmissie:Handgeschakeld, Automaat, Semi-automaat
Verbruik: 1 op 7,7 - 1 op 13,7
Vermogen: 185 pk - 260 pk
0-100: 7.2 sec - 8.6 sec
Clinders: 4 - 6
Energielabel: G - G
Wegenbelasting:64 - € 175